Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεκτροφόρα περίφραξη



Λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς και εγκατάστασης  ηλεκτροφόρων περιφράξεων για προστασία των μελισσοκομικών μονάδων από αρκούδες. Η ενίσχυση μπορεί να ανέλθει και στο 80% ανά μελισσοκομική μονάδα ενώ το μέγιστο κόστος αγοράς και εγκατάστασης της περίφραξης φθάνει  στο ποσό των 2.200 ευρώ το μισό στρέμμα. Φορέας υλοποίησης της πράξης ορίζονται οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://metro216.agrotikianaptixi.gr Δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης 1.1 μπορούν να κριθούν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μελισσοκόμοι εφόσον:
α. Δεν έχουν ενισχυθεί για την ίδια δράση από άλλο πρόγραμμα.
β. Υποβάλλουν την αίτηση ενίσχυσης στην περιοχές και χρόνο που ορίζονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
γ. Υλοποιήσουν την επένδυση εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζεται στην απόφαση έγκρισης.
δ. Υποβάλουν Αίτηση Πληρωμής και τηρούν αρχείο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τον έλεγχο της αίτησης πληρωμής του που ορίζονται με βάση το θεσμικό πλαίσιο της δράσης.
ε. Υποβάλλουν Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος της αίτησης ενίσχυσης και σε όλη τη διάρκεια της πενταετίας
στ. Αναλάβουν την υποχρέωση τουλάχιστον για μια πενταετία:
Οι μελισσοκόμοι να χρησιμοποιούν την ηλεκτροφόρο περίφραξη στον τόπο διαμονής και μετακίνησής τους εφόσον αυτός είναι εντός των περιοχών παρέμβασης.
Να διατηρούν σε ξεχωριστό αρχείο όλα τα παραστατικά που σχετίζονται με την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου τους προκειμένου να είναι δυνατή από τα αρμόδια όργανα η επαλήθευση και ο έλεγχος των πληρωμών.
Να δέχονται και να διευκολύνουν τους ελέγχους που πραγματοποιούν εξουσιοδοτημένα Εθνικά και Κοινοτικά Όργανα
Οι μελισσοκόμοι να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ.